Peeling-urile chimice

Un peeling chimic este o procedură dermo-cosmetica ce constă in provocarea accelerata a regenerarii pielii,într-o manieră controlată prin aplicarea unor agenți chemo-exfoliatori ce sunt utilizati pentru a acționa asupra diferitelor straturi ale pielii. Acțiunea peeling-ului determină eliminarea straturilor externe ale pielii, avand ca obiectiv stimularea colagenului, elastinei si a glicozaminoglican-ilor  (GAG), sporind astfel caracteristicile sale fiziologice și mecanice.

 Peeling_chimic_1.jpg

OBIECTIVE

• Purifică și oxigeneaza pielea, lasand-o hidratata și fără impurități.

• Aspect de pori inchisi, o textura imbunatatita a pielii,imbunatateste grosimea stratului epidermic.

• Se adreseaza efectelor îmbătrânirii pielii: ridurilor de expresie,a celor profunde și a flaciditatii.

• Omogenizeaza culoarea pielii, oferind luminozitate si netezeste imperfectiunile cutanate ale pielii.

• Reduce și atenueaza leziunile pigmentare, oferind un efect de depigmentare (luminozitate).

• Reduce acneea și îmbunătăteste aspectul cicatricilor.

Peeling_chimic_2.jpg 

Factorii care influenteaza adancimea exfolierii:

Peeling-ul chimic ajunge la adâncimi distincte, în funcție de diferiți factori:

• Tipologia pielii și starea (istoric, grosime, zona de tratament, activitatea și densitatea glandelor sebacee, integritatea barierei epidermice, etc.)

• Tipul de substanță chimică utilizată (AHA, BHA, acizi alfa-ceto, TCA, etc.)

• Concentratia și PH-ul peeling-ului chimic, intensitatea și eficacitatea variază în funcție de concentrația substanței utilizate și pH-ul acesteia.

• Peel-ing-urile aflate în soluție apoasă, alcoolic, soluții hidro-alcoolice pătrund și acționeaza rapid. Aria lor de activitate este de obicei proporțională cu cantitatea de produs și numerele de straturi aplicate.

Peeling-urile sub forma de gel garanteaza aplicarea uniformă (aplicare fără picurare). Pătrund tesuturi mai lent, de aceea efectul lor depinde de timpul de expunere.

• Tehnica de aplicare, cantitatea de produs, numărul de straturi aplicate, timpul de expunere, o gamă avansată de peeling-uri chimice specifice, concepute special, produse sigure, eficiente, care sunt ușor de utilizat și de controlat.

 

Produsele pot fi combinate. Ele pot fi administrate ca multistraturi într-o sesiune, sau poate fi aplicat peste sesiuni consecutive. Tratamentele ar trebui să înceapă cu timp mai mic de actiune și să crească în funcție de tipul de piele, toleranță și rezultatul urmărit. Peeling-urile sunt selectate in functie de natura cauzei si ceea ce trebuie tratat, precum și caracteristicile individuale ale pacienților, în special de tipul pielii.

 Anumite tipuri de piele  prezintă un risc mai mic de a suferi PIH (hiperpigmentare post inflamatorie).


Optimizarea si mentinerea altor proceduri

Este bine cunoscut faptul ca acest tratament este extrem de eficient pentru tratarea pielii imbatranite, acnee și leziuni pigmentare, dar este un instrument ideal pentru optimizarea altor proceduri medicale-estetice (tratamente anti-aging, depigmentare, mezoterapie, implanturi faciale, toxine botulinice, electroporare, ionoforeză, de radio frecventa, fototerapie, etc.)


Preventie si intretinere

Peeling-uri-le pentru o întreținere periodică, de mai multe ori pe an, sustin aspectul sănătos al pielii, imbunatatind textura si oferind un efect preventiv anti-imbatranire. Cu toate acestea, frecvența peeling-uri-lor întotdeauna depinde de tipul peeling-ului aplicat și indicatiile acestuia. 


Peeling-ul Glycolic

 

Peeling-ul glicolic a fost formulat pentru a fi utilizat pe tipurile de piele 1-6, durata de timp al acestuia depinde de tipul de piele al clientului și reactiile care pot apărea. Terapie intensivă pentru piele, tratament anti-imbatranire pentru a reduce ridurile de expresie sau liniile, precum și a oferi hidratare si netezire. Peeling-ul glicolic este un Alphahidroxiacid din trestie de zahăr cu proprietăți anti-îmbătrânire excelente. Un acid organic bogat în vitamine, minerale, hormoni vegetali.

Acidul glicolic din trestie de zahar stimuleaza crearea de colagen si regenerarea celulelor pielii.

 

Peelingul glicolic, de asemenea, ajută la eliminarea toxinelor si ajuta pielea sa se regenereze în același timp,oferind un aspect proaspăt și prevenind imbatranirea prematura a pielii. Ideal înainte de tratamente precum microneedling fractionat.

Peeling-ul Lactic


Peeling-ul lactic formulat pentru a fi utilizat pe tipurile de piele 1-6, durata de timp al acestuia depinde in functie de tipul de piele al clientului și reactiile care pot apărea.

Stimuleaza formarea de noi fibre de colagen si elastina, ideal pentru tratamentul cosmetic al primelor riduri si al foto-îmbătrânirii.

Acidul lactic - din lapte acru sau iaurt, avand o putere mare de hidratare si este o componentă de bază în protecția pielii naturale.

Peeling-ul lactic combină toate proprietățile din acest acid într-un peeling anti-imbatranire, ce recontureaza trasaturile, reduce daunele provocate de soare, imbunatateste textura, tonusul pielii / aspect și, în general, activează formarea colagenului si elastinei, de asemenea, formarea de alte substanțe la nivelul dermului.

Peeling-ul lactic creste productia de ceramide prin keratinocite, pentru a hidrata stratul cornos al pielii și previne deshidratarea acestuia formând o barieră protectoare.

În plus, contribuie la exfolierea pielii prin accelerarea reînnoirii celulelor. Acizii lactici de albire cu proprietăți ce contribuie la realizarea unei nuante uniforme a pielii, reducând petele de origine melanica.

În special potrivit pentru persoanele ce prezinta semne timpurii anti-aging: riduri si imbatranirea pielii.

Peeling-ul Mandelic


Peeling-ul mandelic a fost creat pentru a fi utilizat pe tipurile de piele 1-6,iar durata depinde de tipul pielii clientului și reactiile care pot apărea. Exfolierea este indicata pentru acnee (ten gras) cat si pentru pielea predispusa la acnee,cu proprietati anti-seboreice psi reglare exces de sebum.

Acidul mandelic se obține din hidroliza extractului de migdale amare și este cunoscut pentru provoca unor iritații minime ale pielii. Special formulat pentru a combate imperfecțiunile pielii cu tendință acetica, ce se poate combina.Este util si in îmbătrânirea foto și / sau hiperpigmentare. Ingredientul principal acidul mandelic, prezintă proprietăți keratolitice anti-seboreice în plus față de activitatea antibacteriana importanta asupra microorganismelor de pe suprafata pielii cu tendință acetica. Albirea și luminozitatea sunt proprietățile acidului mandelic.

Uniformizeaza tenul si acționează în hiperpigmentare, mai ales asupra pielii expuse la razele UV. Ideal înainte de tratamente cu microneedling și în special înainte de tratamentele de depigmentare.

 

Contraindicatiile peeling-urilor chimice

Nu ar trebui efectuat tratamentul daca clientul:

 1. Va continua să aibă expunere excesivă la soare.
 2. A suferit de Active Herpes Simplex in ultimii 7 ani.In acest caz tratamentul il poate provoca din nou. Sfătuiti clienții să urmeze tratament cu Aciclovir inainte și dupa tratament.
 3. Are negi in zona de tratament vizata - se aplică crema de protectie pe zona.
 4. Are un istoric de cicatrizare a cheloidelor.
 5. Daca a avut nici un fel de interventie chirurgicala faciala recenta - sau daca cicatricile sunt vindecate complet de 3-6 luni.
 6. Lăsați o săptămână înainte de tratamente cu botox sau umpluturi dermice.
 7. Daca femeile  sunt gravide sau alăptează.
 8. Are o boala imunitara activa.
 9. A avut recent tratamente radioactive sau chimioterapie - lăsați un an de la data tratamentului final.
 10. Daca au arsuri solare sau degeraturi.
 11. Prezinta leziuni la nivelul pielii - în unele situații acest lucru poate fi acoperit cu o cremă cu film hirolipidic mare.
 12. Daca s-a folosit ceara recent sau s-a folosit o crema depilatoare în zona, în ultimele două săptămâni.
 13. Are orice tesut cicatrizat recent in zona.
 14. A luat Roaccutane sau orice alt medicament în ultimele 6 luni, inclusiv cele care provoaca sensibilitate.
 15. A luat Diane sau Yasmin pastile de contraceptie.
 16. Are orice formă de cancer de piele..


Contra-indicatii

Efectele adverse ale peeling-urilor chimice:

Usturimi/Mancarimi

Roseata/Eriterm local

Flaciditate

Cruste locale sau sub forma mai fina

Iritatii

Hiperpigmentare

Hipopigmentare

 

Indicatii pre-peeling chimic

 1. Evitați utilizarea de auto-bronzante, peelinguri mecanice faciale sau a agenților de exfoliere 48 de ore înainte de efectuarea peelingului chimic
 2. Opriți utilizarea produselor care conțin acid glicolic sau retinol o săptămână înainte de peeling.
 3. Nu folositi ceară.Epilați parul din zona fetei cu 2 săptămâni înainte de peeling.
 4. Anunta de orice leziuni (herpes) înainte de tratament.
 5. Evitați expunerea directă la soare timp de cel puțin o săptămână înainte de tratament.

 

Indicatii post-peeling chimic

 1. Evitati efectuarea oricarui exercitiu sau orice formă de tratament termic pentru 24 de ore dupa procedura.
 2. Pentru următoarele 24-48 de ore se evita utilizarea de produse de ingrijire agresive a pielii.
 3. Evitati produsele care conțin alfa-hidroxi acizi, cu excepția cazului în care sunteti sfătuiți de către estetician.
 4. Nu incercati sa indepartati crustele sau sa efectuati un peeling mecanic pentru indepartare.Acestea trebuie singure sa cada de pe suprafata tratata. Ignorarea acestui sfat poate duce la cicatrici
 5. Nu epilati zona fetei decat dupa 2 saptamani dupa efectuarea peelingului.
 6. Nu expuneti pielea la soare timp de până la 4 săptămâni.
 7. Nu utilizati produse de make-up timp de 24-48 de ore.
 8. Reacțiile adverse ale peeling-ului chimic sunt rare, dar pot include: roșeață, cruste, infecție, reapariția leziunilor herpetice și sensibilitate prelungita la soare si vant.